PROJECTE BRAAVA

El Projecte BRAAVA planteja introduir noves varietat de BRAssiques d’Alt Valor Afegit adaptades a l’espai agrari del Baix Llobregat, així com ampliar les varietats disponibles, amb l’objectiu de millorar i diversificar la productivitat, la competitivitat i els rendiments econòmics del sector hortícola del Parc Agrari.  També s’ha treballat per associar aquestes varietats a segells de qualitat que permetin als consumidors identificar el valor afegit d’aquests productes. Aquest projecte ha estat desenvolupat per la Fundació Miquel Agustí (FMA), amb l’impuls del Consorci del Parc Agrari que n’ha estat promotor i finançador. 

La primera fase (2016-2019) es va centrar en la selecció de les varietats amb la implicació de múltiples actors del sector agroalimentari (producció, professionals de la millora genètica, distribució, comercialització, restauració i persones consumidores) tenint en compte dades agronòmiques, morfològiques, nutricionals i sensorials, recollides per l’equip de la FMA. El procés de tria va acabar seleccionatn 5 varietats de bràssiques que s’han introduït en condicions comercials a les parcel·les de diversos productors/es col·laboradors/es.

La segona fase cerca implementar els resultats de la primera fase a les explotacions del Parc Agrari introduint a les planificacions de cultiu i a les cadenes de comercialització del sector productor del Baix Llobregat les varietats finalistes del projecte BRAAVA. 

Enllaç al vídeo: "Buscant al col perfecte"
Enllaç al projecte BRAAVAFase I    Fase II

BRAAVA participants

Compartir a:

Share icon

 

TORNAR