Xatonada

Ingredients

1 escarola 400 g de bacallà 50 g d’olives arbequines 4 tomàquets Per a la salsa de xató: 2 pebrots secs o nyores 2 grans d’all 10 ametlles torrades 2 tomàquets madurs 150 ml d’oli 4 cullerades de vinagre ½ bitxo Pebre Sal

Preparació

1. Esmicoleu el bacallà i dessaleu-lo posant-lo en remull i canviant-li l’aigua dues o tres vegades fins a aconseguir el punt de sal. 2. Netegeu i talleu l’escarola i els tomàquets. 3. Repartiu l’escarola als plats, llavors el bacallà i decoreu-ho amb les anxoves, les olives, i els tomàquets que havíem tallat. 4. Amb el morter o el batedor, piqueu els alls, les ametlles, el bitxo, els tomàquets madurs, la polpa dels pebrots, sal i pebre. 5. Un cop la mescla anterior ha estat reduïda a una pasta fina, diluïu-la amb oli i vinagre. Per últim, amb aquesta pasta amaniu l’amanida i ja es podrà menjar.

 

Categoria de recepta
Entrants

 

Ingredients principals

 

Compartir a:

Share icon

 

TORNAR