Rúcula

La ruca (Eruca sativa), coneguda també com a rúcula, és una verdura encara poc coneguda i que s'està introduint paulatinament. Pertany a la família de les crucíferes, com la col, la coliflor, el rave i el nap, La ruca s'utilitzava ja a l'antiga Grècia el segle V aC i era recomanada per als problemes digestius. La part consumible de la planta són les fulles i les tiges joves.
Informació nutricional
La ruca és rica en vitamines com la C, el betacarotè o la provitamina A, i en minerals com el magnesi, el potassi i el ferro. Té un contingut considerable de fibra, que contribueix a un millor trànsit intestinal. El seu característic sabor amarg i picant al mateix temps fa que aquesta planta sigui excel·lent per millorar la digestió, ja que estimula les secrecions digestives.
Aptituds gastronòmiques
La ruca és una verdura que ha passat de ser considerada una mala herba a una planta que gaudeix de fama internacional en el món gastronòmic. Protagonista en la cuina de països com Itàlia, França i Grècia, especialment en la vessant Mediterrània, la rúcula s'utilitza principalment en fresc, i sobretot en amanides. També és un ingredient idoni de plats calents de pasta, arrossos, etc. A Itàlia és molt típic afegir-ne a la pizza, un cop aquesta surt del forn. Al mateix país es prepara el "pesto de rúcula", com a variant al pesto d'alfàbrega.
Temporada
Gener , Febrer , Març , Abril , Maig , Juny , Juliol , Agost , Setembre , Octubre , Novembre , Desembre

 

 

TORNAR