El Parc Agrari del Baix Llobregat rep una subvenció d’un milió d’euros dels fons europeus Next Generation per promoure i difondre aquest espai agrari estratègic

Les accions, que es desenvoluparan amb els agents del territori, estan orientades a donar a conèixer la pagesia i els aliments que s’hi produeixen

El Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat ha estat beneficiari d’una subvenció d’un milió d’euros per a l’actuació “Can Comas: projecte agroturístic innovador i sostenible al Parc Agrari del Baix Llobregat”, una proposta per a la promoció i difusió dels valors del parc, de la pagesia i dels seus productes. La Generalitat de Catalunya ha concedit la subvenció a aquest projecte que s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i es finança per la Unió Europea a través dels fons europeus Next Generation. L’actuació s’emmarca en el projecte “Catalunya: terra de sabors” que té com a objectiu situar a Catalunya com a regió europea de referència del turisme enogastronòmic.

La iniciativa preveu el desenvolupament d’un Centre de descoberta del Parc Agrari del Baix Llobregat, que incorporarà una exposició interactiva i multimèdia a la masia Can Comas per donar a conèixer el Parc Agrari, la pagesia i el Producte fresc. El projecte inclou una mostra itinerant per promoure el coneixement de l’espai agrari, un aparador de productes del Parc i un equipament itinerant per fer degustacions del distintiu Producte fresc, que identifica les fruites i verdures produïdes al Parc Agrari.

Precisament, per promoure aquest segell i enfortir el vincle entre la ciutadania i el sector agrari, s’obrirà una línia de subvencions per a la pagesia del Parc per fer millores i actuacions vinculades a la promoció dels seus productes. També se’n desenvoluparan accions de difusió i promoció.

Un altre eix d’accions se centra en l’ús públic, que ordenarà els espais que són visitables, fomentarà bones pràctiques i millorarà senyalitzacions del Parc.

Totes aquestes actuacions s’aniran definint i desenvolupant amb els agents del territori. Es preveu que estiguin executades en un termini de dos anys.

L'actuació respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 “Fam zero i producció agrícola de proximitat”, número 8 “Treball digne i creixement econòmic” i número 12 “Consum i producció responsables”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

logos

Compartir a:

Share icon

 

TORNAR