El Parc

A la comarca del Baix Llobregat, un espai amb un caràcter marcadament agrícola,  des del 1998 es consolida el Parc Agrari, amb un consens social i públic pioner, com un projecte territorial basat en la importància del manteniment de l’activitat agrícola, generadora d’activitat econòmica en l’àmbit urbà i eix vertebrador de la trama de ciutats i infraestructures que l’envolten. 

Professional, viable, competitiva, innovadora i preocupada per la sostenibilitat ambiental en un dels sòls agronòmicament més fèrtils de Catalunya permet la producció d’una gran varietat de conreus d’horta i fruiters. Una agricultura que constitueix un pol de diversificació agroalimentària de present i de futur en l’àmbit metropolità. 

La seva situació estratègica dins de l’Àrea Metropolitana de Barcelona fa que sigui de vital importància per a l’abastiment d’aliments a la ciutat, d’origen proper i que permet reduir la petjada ecològica. Peça clau de la política alimentària metropolitana. Aquest caràcter estratègic remarca la importància de conservar, gestionar i posar en valor aquest espai agrícola de manera especial. 

Parc agrari i parc natural, una suma que només es dona en aquesta regió i que la dota d’una importància agronòmica i ambiental molt important. És el pulmó verd de Barcelona on l’activitat agrària afavoreix la preservació dels ecosistemes agroambientals i permet el seu gaudi a la població. 

Horta i fruita fresca, la base d’una alimentació saludable, a l’abast de la població que resideix i visita aquesta àrea urbana. Consumidors grans i petits, escoles, hospitals i restaurants poden gaudir del Producte fresc i de proximitat del Parc Agrari a través dels diferents canals de venda que hi ha a l’àrea metropolitana (mercats municipals, mercats de pagès, botigues, supermercats, cooperatives de consumidors i Mercabarna).