Procés de participació ciutadana per avançar en l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030

Entre el 4 de maig i el 12 de juny comença una nova fase en l’elaboració de l’Estratègia d’Alimentació Sostenible Barcelona 2030, en la qual es convida entitats i ciutadania de Barcelona a donar la seva opinió sobre les línies de treball de l'estratègia de ciutat.

Barcelona està elaborant la seva primera Estratègia d’Alimentació Sostenible, que tindrà com a resultat un full de ruta compartit durant els 8 anys vinents en matèria de polítiques alimentàries a la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és impulsar un marc d’actuació conjunt per accelerar la transició cap a un sistema alimentari més sa, just i sostenible, que dinamitzi les economies locals i sostenibles, combati les desigualtats i cuidi la nostra salut i la del planeta. Per assolir-lo, aquesta estratègia disposa de diferents espais de participació. Si, fins ara, el procés d’elaboració d’aquesta estratègia havia mobilitzat un centenar de representants de l’àmbit de l’alimentació sostenible en dues plenàries de ciutat, ara, s’obre un procés participatiu ciutadà amb entitats i amb el conjunt de la ciutadania per contrastar la feina feta i recollir noves propostes d’accions i projectes.

Aquest procés participatiu ciutadà se celebrarà del 4 de maig al 12 de juny. S’hi poden fer aportacions i inscriure’s a les 7 sessions obertes a la ciutadania a través de la plataforma decidim.barcelona. A més, en aquest període també tindran lloc 8 trobades temàtiques amb representants del sistema alimentari per aprofundir en alguns objectius identificats.

Les sessions obertes a la ciutadania tractaran les temàtiques següents:

  1. Les nostres accions, el nostre futur: el jovent transformant el sistema alimentari
  2. 2. Diversitats alimentàries: com s’articula l’alimentació sostenible amb la diversitat cultural de la ciutat?
  3. Aliments amb justícia social: com garantir els drets socials i laborals de les persones treballadores del sistema alimentari?
  4. Justícia global alimentària: com combatre les desigualtats i els desequilibris de poder del sistema alimentari sobre el Sud Global?
  5. L’alimentació front a la crisi climàtica i ecològica
  6. Alimentació i infància: de quina forma es pot garantir una alimentació saludable i sostenible en la infància?
  7. Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries: com donar-hi resposta des de la perspectiva de les persones afectades?
  8. Fem créixer l’agricultura urbana a la ciutat

Entra al web del decidim.barcelona i digues la teva!

 

MÉS INFORMACIÓ

Compartir a:

Share icon

 

TORNAR